logo

Gezondheid Havanezers

De Havanezer Club Nederland wil graag weten als er een ziekte bij uw hondje geconstateerd is en/of het hondje daaraan zelfs is overleden.

Als een hondje ziek is of overlijdt is dat een hele verdrietige gebeurtenis, waar je als eigenaar nog lang verdrietig om kunt zijn.

Op zo'n moment zal het niet de eerste gedachte zijn om de fokker of de Havanezer Club te informeren. Misschien denkt u zelfs wel: 'wat moeten ze met die informatie?'

Toch is het voor de gezondheid van ons ras heel belangrijk om te vernemen waaraan een hondje is overleden en op welke leeftijd dit gebeurde.

Ook als uw hondje nog niet is overleden maar lijdt aan een bepaalde ziekte of hij moet geopereerd worden willen we dit graag weten.

De club registreert deze gegevens in een speciaal systeem, ZooEasy genaamd en zo krijgen we op den duur inzicht in, eventueel erfelijke, afwijkingen en of er bepaalde doodsoorzaken in bepaalde lijnen vaker voorkomen. Dit is voor de toekomst van ons ras heel belangrijk.
We hebben inmiddels een gezondheidscommissie die zich bezig houdt met deze informatie.

Als club stellen we het erg op prijs als u dit soort informatie met ons wilt delen.

Onderstaand een link naar een formulier, wat u kunt sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Klik hier, voor een papieren meldings formulier gezondheid havanezer ( .pdf bestand )

Klik hier, voor een digitaal online meldings formulier gezondheid havanezer